Trump ontkent ‘ongevoelige’ uitspraak tegen weduwe gesneuvelde soldaat
Myeshia Johnson bij de kist van haar man, sergeant La David Johnson, Foto: AP

‘Hij wist waaraan hij begon’, zou Donald Trump aan de weduwe van een gesneuvelde soldaat hebben gezegd. De Amerikaanse president ontkent.

De 25-jarige sergeant La David Johnson uit Miami Gardens (Florida) kwam eerder deze maand samen met drie andere Amerikanen om het leven in Niger tijdens een hinderlaag van Boko Haram. Zijn lichaam werd dinsdag, twee weken na zijn overlijden, gerepatrieerd naar de Verenigde Staten.

Het Democratische Congreslid Frederica Wilson zegt dat ze gechoqueerd was door de uitspraken van Donald Trump aan de vrouw van de soldaat. ‘Hij wist waaraan hij begon, maar ik denk dat het niettemin pijn doet’, zou Trump aan haar gezegd hebben.

Wilson kon het gesprek tussen Myeshia Johnson en de president op speaker volgen. ‘Dat is niet iets wat je aan een weduwe in rouw vertelt’, zegt het Congreslid. ‘Iedereen weet dat wie naar de oorlog trekt mogelijk niet levend terugkomt. Maar daar moet je een weduwe niet aan herinneren.’

Volgens haar brak de vrouw, die zwanger is van een derde kind, in tranen uit na het gesprek. De moeder van de soldaat onderschrijft het verhaal van het Congreslid. 'President Trump was onrespectvol tegenover mijn zoon en mijn dochter en ook tegenover mij en mijn man', zegt ze aan The Washington Post.

Donald Trump ontkent. Hij tweette: ‘Het Democratische Congreslid verzon alles wat ik tegen de vrouw van een gesneuvelde soldaat heb gezegd (en ik heb bewijzen). Sad!’.

 

Dat bewijs heeft Trump niet gegeven.

De Amerikaanse president kreeg eerder al kritiek omdat hij de families van de overleden soldaten niet had gecontacteerd na de dodelijke hinderlaag.