Opnieuw hoop voor doodzieke Songfestivalwinnaar
Foto: AFP

De zus van de Portugese Songfestivalwinnaar Salvador Sobral heeft zoveel vertrouwen in het herstel van haar broer dat ze al een nieuw nummer heeft geschreven voor hem.

‘Mijn broer is weggehaald van de afdeling intensieve zorgen en ligt nu op een gewone kamer.’ Luísa Sobral heeft er weer vertrouwen in dat haar broer sterk genoeg is voor een harttransplantatie en dat hij bovendien volledig zal herstellen.

De Portugese zanger, die eind mei in het Oekraïense Kiev het Eurovisiesongfestival won met zijn eigenzinnige ballade ‘Amar Pelos Dois’, kampt op zijn 27ste al met verschillende ernstige gezondheidsproblemen. Zo heeft Sobral een zware hernia en hartproblemen waar hij liever niet mee te koop loopt. Door die problemen moet de zanger nu dringend een nieuw hart krijgen.

Sobral werd eind september volledig afgezwakt binnengebracht in het ziekenhuis in Lissabon, waar hij wekenlang op de afdeling intensieve zorgen doorbracht.

Nu ziet zijn zus de toekomst echter weer rooskleurig in. Om te bewijzen dat ze een goede afloop verwacht, schreef ze zelfs al een nieuw nummer voor haar zieke broer dat op zijn volgende album zal verschijnen. ‘Ik wil hem opnieuw zien stralen zoals bij het eerste nummer op het Songfestival’, zei Luísa daarover. ‘Hij had nooit gedacht dat hij zonder vuurwerk en tierlantijntjes kon winnen, maar bleef desondanks altijd bij zijn standpunt dat het allemaal om het gevoel draait.’