Geen 'hey lekker duifje' meer op Twitter
Foto: AP

Twitter zal de gebruiksvoorwaarden aanpassen om tegen pesterijen en ongewenste seksuele avances op het sociale netwerk in te gaan.

Het bedrijf zei dat het onmiddellijk en permanent elk account zal sluiten die iemand lastigvalt of zonder instemming naaktfoto’s publiceert. Het nieuwe beleid is ook strenger voor ongewenste seksuele avances op de site. Andere gebruikers zullen makkelijker ongepast gedrag kunnen rapporteren.

'Een agressiever beleid en handhaving zal resulteren in het verwijderen van meer content van onze dienst', aldus Twitter. De nieuwe maatregelen zullen de komende weken worden toegepast.

De microblog kwam vorige weekonder vuur te liggen omdat de account van actrice en regisseur Rose McGowan tijdelijk werd geschorst.

In de nasleep van de beschuldigingen van seksueel misbruik tegen de producer Harvey Weinstein, had zij het platform gebruikt om andere vermoedelijke zondaars in de entertainmentindustrie aan de schandpaal te nagelen. Twitter zei toen dat haar account tijdelijk was geblokkeerd omdat een privételefoonnummer was gepubliceerd.