TIP. Designerkoopjes bij MAD Fashion sales
Foto: Annemie Verbeke F/W16

Het nieuwe gebouw van MAD Brussels, het centrum van mode en design, verwelkomt vrijdag en zaterdag opnieuw koopjesjagers. Tijdens de halfjaarlijkse MAD Fashion sales worden er Belgische designerstukken aan scherpe prijzen verkocht.

Brusselse ontwerpers zoals Annemie Verbeke, Connie Kaminski, Gioia Seghers, David Szeto en Olivia Hainaut, maar ook modelabels Akaso, Filles à Papa, Rue Blanche, Just in case en 42|54 (het sportlabel van Olivia Borlée en Elodie Ouedraogo) zijn slechts enkele van de deelnemers aan de MAD Fashion sales. Zij zullen op vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober oudere collecties en stoffen verkopen in het gloednieuwe gebouw van MAD in de Dansaertwijk.

Naast de vele winkelrekken zal het publiek er tijdens die twee dagen ook een artistieke installatie van stiliste Linda Van Waesberge kunnen ontdekken, die in het teken staat van de lancering van de campagne ‘J’achète Belge’, de Franstalige variant van ‘Ik koop Belgisch’ waarbij mode en design van Belgische bodem onder de aandacht gebracht werd in Vlaanderen. De Brusselse fashionista gaat aan de slag met kledingstukken van Brusselse ontwerpers en designobjecten van Pierre-Emmanuel Vandeputte. Elk item wordt ook te koop aangeboden. De etalage van het MAD wordt dan weer het spelterrein van de jonge schoenenontwerper Mats Rombaut, gekend om zijn ecologisch schoeisel.

Wie in zijn kledingkast eerst plaats wil maken voor zijn nieuwe aankopen, kan aan de andere kant van de Nieuwe Graanmarkt terecht bij The Empty Shop, een initiatief van Oxfam waar u kledingstukken kunt doneren. Ook de deelnemende ontwerpers aan de MAD Fashion sales zullen helpen met het vullen van de winkelrekken. Na 16 november worden deze kleren dan verkocht, de opbrengst gaat integraal naar het goede doel.