Politieman geschorst in zaak vermoorde Louise
Louise Lavergne. Foto: D.R.

De burgemeester van Luik Willy Demeyer (PS) schorst een agent die allicht in de fout is gegaan in de zaak van de vermoorde studente Louise Lavergne (24).

De Franse studente werd een week geleden op haar kot vermoord door haar bovenbuurman Patrick V. (54). Die was eerder al tot twee keer toe veroordeeld was voor verkrachting. V. probeerde haar te verstikken en doodde haar uiteindelijk met een messteek in de borst. Aan de politie bekende V. maandag, na tien uur ondervraging, dat hij gehandeld had in een ‘vlaag van waanzin’. De jonge vrouw werd niet misbruikt.

Twee jaar geleden, in februari 2015, had Louise bij de politie melding gedaan dat V. een briefje onder haar deur had geschoven met de melding dat hij met haar naar bed wou. Toen Louise de deur opende, stond de man daar plots helemaal naakt.

De politieman nam nota van de verklaring maar maakte geen officieel verslag. Had de agent dat wel gedaan dan had het parket allicht toen de voorlopige vrijlating van V. ingetrokken. Nu gebeurde dat niet. Er loopt een onderzoek wegens schuldig verzuim tegen de agent