Hier kunt u dit weekend nog veilig zwemmen aan de Belgische Kust
Foto: BELGA

Wie het komende weekend veilig een duik in de zee wil nemen, kan daarvoor in Oostende of Blankenberge terecht.

De badsteden hebben beslist om redders in te zetten op verschillende posten. De meeste reddingsposten aan zee trokken half september de deur achter zich dicht, maar Oostende en Blankenberge breien er nu een weekendje aan.

‘Na enkele rustige weekends deze maand zal het nog eens druk worden op het strand. Er zijn drie strandposten open: Mariakerke, Koninginnelaan, en Kemmelberg’, zegt hoofdredder Jonathan Devos. De strandreddingsdienst maakte vorige week cijfers bekend van de afgelopen zomer. Van de 58 reddingen gebeurden er 26 in een verboden zone.

‘De oproep blijft dezelfde: ga alleen in het water in een bewaakte zone. Oostende doet inspanningen om op een veilige en toegankelijke manier te kunnen zwemmen, dus hou daar rekening mee’, zegt Devos.

Wie in Blankenberge nog een bewaakt dagje op het strand wil inlassen, kan dat aan de centrale badzone voor de King Beach.

Dankuwel, orkaan

Dat we nog van zo’n fraai weer kunnen genieten, met temperaturen boven 20 graden, hebben we te danken aan de orkaan Ophelia. Die trekt uitzonderlijk niet richting de Caraïben, maar stevent af op Ierland en duwt warme lucht voor zich uit.