Rouwende vader, gebroken artiest
Canvas toont een rauw en louterend portret van Nick Cave. Foto: rr

Een documentaire met Nick Cave ten tijde van het overlijden van zijn zoon, dat levert een wel erg intiem portret op. Maar als u vanavond liever naar iets anders kijkt, kunt u naar een van de twee andere documentaires kijken, ofwel naar een rampenfilm.

1. NICK CAVE: ONE MORE TIME WITH FEELING

Canvas 23.00-0.50 uur

Dit had een gewone documentaire moeten worden over het ontstaan van het album Skeleton tree. Maar door de plotse dood van Nick Caves zoon, werd het een intiem, rauw en louterend portret van een rouwende vader en een gebroken artiest.

2. THE MURDER DETECTIVES

NPO 3 22.45-23.55 uur

Deze driedelige documentaire volgt het achttien maanden durende onderzoek naar de moord op Nicholas Robinson, een tiener uit Bristol. De docu werd bekroond met een Bafta.

3. HET UUR VAN DE WOLF

NPO 2 22.55-23.55 uur

Cabaretier en columnist Vincent Bijlo dreigt behalve zijn zicht ook zijn gehoor te verliezen. In deze documentaire is te zien hoe hij strijdbaar en vol humor met zijn nieuwe lot omgaat.

4. 10.5: Apocalypse

ZES 20.35-23.35 uur

Een jaar na de zwaarste aardbeving uit de geschiedenis van de Verenigde Staten, leidt seismoloog Samantha Hill een onderzoek naar de oorzaak en de mogelijke gevolgen van de natuurramp. Ze vreest immers dat de aardschok een ondergrondse kettingreactie heeft veroorzaakt. Dat ze niet ver naast de waarheid zit, wordt al snel duidelijk: het Hawaïaanse eiland Waikiki wordt door een vernietigende tsunami van de kaart geveegd. Dit blijkt echter maar een voorbode van nog meer onheil te zijn: de Hoover-dam  barst, een skioord op Bald Mountain wordt gehuld in een dodelijke wolk van rook en as en Mount Rushmore wordt herschapen in een hel van gesmolten lava.