Beachvolley: Belgisch duo bereikt achtste finale in China
Foto: VDB

Dries Koekelkoren en Tom van Walle hebben zich geplaatst voor de achtste finales van het World Tour beachvolleytoernooi in het Chinese Qinzhou. De Belgen versloegen in de eerste ronde de Amerikanen Mark Edwin Burik en William Kolinske in twee sets. Het werd 32-30 en 21-14 na 52 minuten.

Om door te stoten naar de kwartfinales moeten Koekelkoren en Van Walle morgen/vrijdag voorbij de Australiërs Cole Durant en Zachery Schubert. Die waren met 22-20 en 21-10 te sterk voor de Duitsers Philipp Arne Bergmann en Yannick Harms. “Aangezien we weinig informatie hadden over de Amerikanen, moesten we in het begin nog wat aftasten. We zorgden wel voor een kloofje, maar daarna sputterde de motor even. Dat we die set, ondanks een dip, toch pakten, toont dat we mentaal weerbaar zijn en het hoofd koel kunnen houden”, reageerde Koekelkoren. “Morgen hebben we alleszins al meer gegevens over Australië. Daardoor zullen we vooraf beter kunnen nadenken over ons matchplan. We zullen zelf goed moeten spelen, want elk foutje wordt genadeloos afgestraft. In een systeem waarin elke wedstrijd het einde kan betekenen, moeten we van match tot match leven en ons steeds goed voorbereiden.”

“In de eerste set was er een goede start; maar ook als het even minder liep, bleven we rustig en positief naar elkaar toe. De tweede set verschilde eigenlijk niet zo veel van de eerste. Alleen was er in set twee geen dipje. Het spijtige is dat we toch misschien wat overbodige energie verspild hebben in die eerste set”, deed Van Walle zijn verhaal. “Morgen treffen we een Australisch duo dat op een heel aparte manier speelt met heel veel ballen die bij de tweede hand worden overgespeeld. In dat opzicht wordt een goede opslagdruk cruciaal.”