Sharapova zet opmars voort in China, topreekshoofd Svitolina trekt zich terug in Hongkong
Foto: AFP

Maria Sharapova (WTA 86) heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in het Chinese Tianjin (hard/500.000 dollar). Topreekshoofd Svitolina trekt zich dan weer terug op het WTA-toernooi van Hongkong (hard/500.000 dollar).

Maria Sharapova zette in Tianjin in de tweede ronde de Poolse Magda Linette (WTA 71) opzij met 7-5 en 6-3. In haar volgende partij wacht de Zwitserse Stefanie Voegele (WTA 196) of de Kazachse Yulia Putintseva (WTA 54).

De 30-jarige Sharapova kreeg van de organisatie een wildcard. Sinds deze week maakt de vijfvoudig grandslamkampioene voor het eerst sinds haar comeback na een dopingschorsing opnieuw deel uit van de top 100.

Topreekshoofd Svitolina trekt zich terug in Hongkong

Elina Svitolina (WTA 4) heeft donderdag forfait gegeven voor haar wedstrijd van de tweede ronde op het WTA-toernooi van Hongkong (hard/500.000 dollar). De Oekraïense, het eerste reekshoofd, sukkelt met een blessure aan de rechterdij.

Svitolina kwetste zich naar eigen zeggen vorige week op het toernooi van Peking. Dinsdag speelde ze met een verband tijdens haar partij van de eerste ronde tegen de Kazachse Zarina Diyas (WTA 62).

“Bij harde slagen voel ik de pijn”, verklaarde de 23-jarige Svitolina. “Ik ga nu onder de scanner en hopelijk levert dat iets op. Want Singapore staat voor de deur.” Over minder dan twee weken beginnen in het Singaporese Kallang de WTA Finals, in principe met Svitolina.

Door het forfait van Svitolina kreeg de Amerikaanse Nicole Gibbs (WTA 114) haar ticket voor de kwartfinales in Hongkong cadeau.

.