Al bijna 19.000 jongeren proeven van actie Jong Keukengeweld
Wie bij Boury wilde gaan eten, moest heel snel zijn, maar er zijn nog plaatsen beschikbaar bij andere restaurants Foto: STEFAAN BEEL

De liefde van de jonge Vlaming gaat duidelijk door de maag. Toerisme Vlaanderen en Tablebooker noteerden al 18.996 couverts bij de 56 topchefs jonger dan 35 jaar die deelnemen aan de actie ‘Jong Keukengeweld’ die loopt tot en met 31 oktober. Dat zijn voorlopig 4.000 couverts meer dan in oktober vorig jaar, zo meldt Toerisme Vlaanderen maandag.

De chefs serveren het lekkerste van culinair Vlaanderen voor een verteerbare prijs. Jongeren van 18 tot en met 30 jaar betalen 45 euro voor een driegangenmenu, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

De jongerenactie is een onderdeel van de imagocampagne Jong Keukengeweld van Toerisme Vlaanderen. De beschikbare plaatsen bij populaire plaatsen waren in geen tijd volzet, maar er zijn wel degelijk nog mogelijkheden bij andere restaurants, te vinden via de website. De jongerenacties vinden twee keer per jaar plaats. Voor de tiende editie is het wachten tot maart 2018.