Adrian Mannarino verwacht moeilijke wedstrijd tegen David Goffin
Foto: EPA-EFE

De Fransman Adrian Mannarino (ATP 31) neemt het zondag in de finale van het ATP-toernooi van Tokio (hard/1.563.795 dollar) op tegen David Goffin (ATP 11). De 29-jarige Mannarino zorgde zaterdag voor een stunt door het Kroatische topreekshoofd Marin Cilic (ATP 5) uit te schakelen in de halve finales.

“Ik stond er zelf een beetje van te kijken. Het was van begin tot eind een zeer intense wedstrijd, maar ik ben erin geslaagd om steeds constant te blijven spelen”, blikte Mannarino terug op zijn verrassende overwinning. “Het was niet vanzelfsprekend, want Marin speelde zeer goed en zette veel druk. Hij was in het begin beter dan mij, maar nadien begon hij fouten te maken. Ik ging ook beter retourneren bij zijn opslagspelletjes. Ik ben zeer tevreden met mijn prestatie.” Het was voor Mannarino de eerste keer dat hij kon winnen van een speler uit de top vijf.

Tegen Goffin wist de Fransman nog nooit te winnen. “Ik ken Goffin zeer goed. We hebben al meermaals met elkaar getraind. Het zal een zeer moeilijke wedstrijd worden. Hij is geblesseerd geweest dit seizoen, maar is zeer goed teruggekomen. Momenteel staat hij zeer goed te spelen. En wanneer hij honderd procent fit is, dan is hij een speler voor de top tien. Hij heeft in het verleden al twee keer van mij gewonnen, dus hij is favoriet. Maar een finale is altijd een speciale wedstrijd. Ik zal alles geven.”