Rode Duivels buigen knotsgekke wedstrijd op erbarmelijk veld om tot winst
Foto: Photo News

De Rode Duivels hebben ook hun voorlaatste wedstrijd in deze WK-kwalificatieronde gewonnen. Op verplaatsing in Bosnië werd het 3-4 na een knotsgekke wedstrijd. Op een rampzalige grasmat zetten de Belgen een scheve situatie helemaal recht. Halfweg stond Bosnië nog 2-1 voor, in de tweede helft en onder impuls van Yannick Carrasco werd het 3-4.

Voor de wedstrijd in Sarajevo ging alle aandacht naar Jan Vertonghen. Die speelde zaterdagavond zijn 96e interland bij de Rode Duivels, een evenaring van het record van Jan Ceulemans. En die jubileummatch van Vertonghen zou uiteindelijk zeer geanimeerd verlopen. Op het rampzalige veld, waar de Bosnische materiaalmannen voor de match nog enkele vrachtwagens zand op dumpten, kwamen de Belgen wel al na vier minuten op voorsprong.

Met het schaamrood naar de kleedkamer

De eerste echte aanval van de Belgen was dan ook meteen raak. Hazard legde vanop rechts loepzuiver klaar voor Meunier, die ijskoud afwerkte en de 0-1 voorbij Begovic trapte. Een droomstart voor de Belgen, maar halfweg de eerste helft keerde het geluk volledig. Een blessure bij Marouane Fellaini, die Martinez naar eigen zeggen de sleutelrol in deze match had gegeven, zorgde ervoor dat Leander Dendoncker zonder opwarming moest invallen, nog geen twee minuten later stond het al 1-1 via Medunjanin. Die profiteerde optimaal van een prima actie van Edin Dzeko en kon de bal in het lege doel deponeren.

De Belgen begonnen te twijfelen en nota bene jubilaris Jan Vertonghen ging onder een uittrap van Begovic door. Edin Visca bedankte en trapte oog in oog met Courtois de bal door de benen van de Belgische doelman: 2-1 voor Bosnië, meteen ook de ruststand na een intense eerste helft...

Spanning na de rust

Nog voor het uur zorgde Michy Batshuayi voor de gelijkmaker, na een schitterende individuele actie van Yannick Carrasco. Doelman Begovic loste de bal, Batshuayi duwde de 2-2 binnen. Nog geen tien minuten later maakte Jan Vertonghen zijn foutje van voor de rust helemaal goed met de 2-3, maar toch werd het nog warm voor de Rode Duivels.

De Belgen morsten met de kansen en Dumic strafte dat af: acht minuten voor affluiten kopte hij een hoekschop onhoudbaar voorbij Courtois. Toch gingen de Rode Duivels nog met de zege naar huis, want Carrasco zorgde nog geen twee minuten later voor de 3-4 winning goal.