De tweede klassementsrit in de OiLibya rally van Marokko is gewonnen door Carlos Sainz (Peugeot 3008 DKR). De rit werd na het eerste checkpoint uit veiligheidsoverwegingen stopgezet omdat de stroming in de rivierbeddingen te sterk was. In de stand blijft de top 3 ongewijzigd. Sébastien Loeb (Peugeot 3008 DKR) staat nog steeds aan de leiding voor Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux) en Tom Colsoul (MINI John Coopers Works).

De tweede klassementsrit van de Rally van Marokko was een rondje van 364.5 km rond Erfoud. Aan het eerste checkpoint tekende Carlos Sainz voor de snelste tijd. De Spanjaard had een voorsprong van 54 seconden op eerste achtervolger Al-Attiyah. Loeb volgde als derde op 2:06. Jakub Przygonski en Tom Colsoul kwamen door in 8e positie op 5:20 van Sainz.

De voorlopige tussenstand werd meteen de eindstand van de rit. “Nadat de openingswagen van de FIA door de rivierbedding reed bleek de stroming veel heviger dan verwacht. De wedstrijd werd geneutraliseerd aan het eerste checkpoint. De deelnemers zullen in konvooi naar het bivak rijden”, liet de organisatie via sociale media. Op zondag trekt de karavaan richting Erg Lihoudi.