Roxane Taeymans grijpt naast brons op Grand Prix judo Tashkent
Foto: Photo News

Roxane Taeymans (-70 kg) heeft het op de Grand Prix Judo van Tashkent in Oezbekistan niet kunnen afmaken in haar kamp voor brons. Zij was niet opgewassen tegen de kracht van de 21-jarige kampioen van Hongarije, Szabina Gerczak.

Roxane Taeymans (IJF 28) werd in haar tweede kamp van de dag tegen de Deense Emilie Sook (IJF 37) naar de herkansingen verwezen. Sook scoorde immers na één minuut in de verlengingen de winnende waza-ari. Een week eerder won de Deense op de Grand Prix van Zagreb ook al op strafpunten tegen onze landgenote.

In de herkansingen vocht Roxane Taeymans (26) zich naar de kamp voor brons door de Russin Iana Dibrina (IJF 83) op haar beurt een waza-ari aan te smeren in de eerste minuut van de verlengingen.

In de kamp voor brons probeerde Roxane Taeymans voortdurend haar ushi mata te gebruiken om de Hongaarse Szabina Gercsak in het verlies te duwen maar haar concurrente ving iedere keer met veel kracht de aanvallen van onze landgenote op en counterde telkens heel gevaarlijk. Op die manier kon Gercsak na één minuut een waza-ari scoren. Taeymans bleef haar ushi mata uitspelen maar kon op geen enkel moment haar vijf jaar jongere rivale in gevaar brengen en moest zo vrede nemen met de vijfde plaats.