Kroatië wisselt van coach voor beslissende slotspeeldag in WK-kwalificatieronde
Foto: AFP

Kroatië heeft zijn coach Ante Cacic de laan uitgestuurd na het teleurstellende gelijkspel van vrijdag in eigen huis tegen Finland in de WK-kwalificaties. Dat heeft de Kroatische voetbalbond HNS zaterdag bekendgemaakt. Zdravko Dalic neemt over en moet de Kroaten alsnog naar het Rusland zien te loodsen.

Kroatë voerde samen met IJsland de stand aan in de erg aan elkaar gewaagde groep I, maar bleef op de negende speeldag steken op een 1-1 tegen Finland. Omdat IJsland wel won in Turkije (0-3), staan de Scandinaviërs met nog een match te gaan twee punten voor.

Kroatië trekt maandag op de laatste speeldag naar Oekraïne, dat in de stand op gelijke hoogte staat. IJsland kan zijn ticket voor Rusland veilig stellen in het thuisduel tegen het uitgeschakelde Kosovo. Enkel de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK, de acht beste nummers twee (op negen groepen) spelen barrages.

Dalic voetbalde in zijn carrière voor verschillende clubs in Kroatië, en was nadien aan de slag als coach bij Varteks Varazdin, Al Ain in de Verenigde Arabische Emiraten en meerdere Kroatische jeugdteams.