Met een tweede opeenvolgende ronde van 70 slagen heeft Chloé Leurquin niet alleen de cut gehaald, maar ook nog negen plaatsen winst geboekt op het Open de France golftoernooi (ELPGA/250.000), dat plaatsvindt op de Chantaco golfbaan in het Franse Saint-Jean-de-Luz.

De 27-jarige Waals-Brabantse begon nochtans niet goed aan haar tweede ronde, met twee bogeys op de eerste drie holes. Het toernooi werd vrijdag door de hevige regen stilgelegd, waarbij het merendeel van het deelnemersveld zaterdagvoormiddag terug aan de slag moest.

Leurquin ging op de elfde hole in de fout wat haar nog een slag kostte. Op de laatste vijf holes putte de nummer 78 op de Europese ranglijst echter nog drie birdies weg waarmee ze uiteindelijk vlot de cut haalde en haar tweede ronde afsloot op een gedeelde 29e plaats.

In de tussenstand telt Leurguin veertien slagen meer dan Cristie Kerr, die het toernooi blijft domineren. De 39-jarige Amerikaanse, met haar veertiende plaats op de wereldranglijst de hoogst geplaatste speelster, telt nu al zes slagen voorsprong op de Nederlandse Anne Van Dam.