Renault F1-team bevestigt vertrek Palmer, Sainz vervanger
Jolyon Palmer Foto: Renault F1 team
De GP van Japan zal de laatste F1-race voor Jolyon Palmer zijn waarbij hij voor Renault rijdt. Carlos Sainz zal Palmer vanaf de GP van de Verenigde Staten vervangen.

Het nieuws dat Palmer aan zijn laatste raceweekend bij Renault bezig is komt ondanks alle geruchten van de voorbije weken als een verrassing. Er waren immers al langer geruchten dat Sainz nog dit seizoen Palmer zou gaan vervangen.

Toen Renault bevestigde dat Sainz vanaf 2018 voor de renstal zou rijden werd aangenomen dat er van een vroegtijdige exit van Palmer dit seizoen geen sprake meer was. Palmer liet vandaag echter via zijn Instagram-account weten dat hij bezig is aan zijn laatste raceweekend voor Renault.

Palmer wist dit seizoen nog maar één keer in de punten te finishen. Tijdens de incidentrijke regenrace in Singapore wist de Brit als zesde te finishen. Tijdens gans zijn F1-carrière wist Palmer nog maar negen punten te behalen. 

Carlos Sainz rijdt momenteel nog voor Toro Rosso maar werd eerder al bevestigd als racepiloot bij Renault in 2018. De Spanjaard zal de overstap nu dus enkele races vroeger dan gepland maken. Voorlopig is officieel nog niet geweten wie Sainz bij Toro Rosso zal vervangen. 

De kans is echter groot dat Daniil Kvyat zal terugkeren bij Toro Rosso. De Rus moest twee races aan de kant voor Red Bull junior-piloot Pierre Gasly de kans te geven F1-ervaring op te doen. Vermoedelijk zal het rijdersduo Gasly-Kvyat het seizoen voor Toro Rosso afwerken.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: