Vlaamse kraker en Henegouwse derby kleuren derde speeldag EuroMillions League
Jean-Marc Jaumin leidt de troepen van Okapi Aalstar. Foto: Gregory Van Gansen

De volledige derde speeldag van de EuroMillions League wordt dit weekend betwist. Blikvangers zijn vanavond de Vlaamse kraker Okapi Aalstar-Antwerp Giants en de Henegouwse derby Bergen-Charleroi.

Okapi Aalstar kende onder de nieuwe coach Jean-Marc Jaumin een sterke start en boekte twee overwinningen op een rij. De Ajuinen gaan vanavond in het Forum en tegen Antwerp Giants op zoek naar een derde opeenvolgende zege. De Giants begonnen na een slopende kwalificatieronde in de Champions League pas woensdag aan de Belgische competitie. De Giants, nog steeds zonder Moses Kingsley (voetzool) en Thomas Akyazili (rug), wonnen na een thriller van Brussels. Het is de achtste wedstrijd in achttien dagen voor de havenploeg.

In de Mons Arena staat de altijd pikante derby tussen Bergen, zonder Sander Van Caeneghem (knieoperatie, zes tot acht maanden out) en Charleroi, zonder Rasko Katic (voet) en Dorian Marchant (rug) onzeker, op de affiche. Kangoeroes Willebroek mist Thomas Creppy (dijbeen) en Marius Mwendanga (pols) en ontvangt Oostende. Bij de kustploeg geen Nedim Buza. De Bosniër is drie maanden out met een stressfractuur (kuit). Vice-kampioen Brussels gaat zondag en na een 0 op 2 en tegen Limburg United op zoek naar een eerste zege.

Programma 3de speeldag

Zaterdag: 20.30 uur: Bergen-Charleroi; Kangoeroes Willebroek-Oostende; Okap Aalstar-Antwerp Giants; Leuven Bears-Luik;

Zondag: 15 uur: Brussels-Limburg United.