David Goffin knokt zich voorbij Argentijn naar nieuwe finale
Foto: AFP

David Goffin heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van het ATP-toernooi in de Japanse hoofdstad Tokio. In die finale zal hij het opnemen tegen de Fransman Adrian Mannarino.

Goffin (ATP 11), het vierde reekshoofd, versloeg in de halve finales de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 29), het achtste reekshoofd, in 7-6 (7/3), 7-6 (8/6). De partij duurde twee uur en drie minuten.

David Goffin knokt zich voorbij Argentijn naar nieuwe finale
Diego Schwartzman. Foto: AFP

In de finale van Tokyo (hard/1.563.795 dollar) wacht de Fransman Adrian Mannarino (ATP 31). Hij klopte in zijn halve finale de Kroaat Marin Cilic (ATP 5), het eerste reekshoofd, in twee drie sets: 6-7 (5/7), 6-4 en 6-0. Cilic vormde in Tokio het eerste reekshoofd.

Goffin, die vorige week de titel pakte in het Chinese Shenzhen, is de enige Belgische deelnemer aan het Rakuten Japan Open Tennis Championships. Ook vorig jaar haalde hij er de finale. Daarin verloor Goffin nipt van de Australiër Nick Kyrgios.

De Luikenaar mikt in Japan op zijn vierde ATP-titel, na die in Shenzhen de tweede in enkele dagen. In 2014 schreef Goffin al de toernooien in Metz en Kiztbühel op zijn naam. Voor Mannarino zou het zijn eerste ATP-eindwinst zijn. In de onderlinge duels staat het 2-0 voor de Belg.