Voor het eerst Ierse pub bekroond met Michelinster
Foto: Facebook

‘The Wild Honey Inn’ in het Ierse graafschap County Clare is de eerste Ierse pub ooit die een Michelinster heeft gekregen.

Een kleine verrassing tijdens de bekendmaking van de Michelinsterren in Groot-Brittannië en Ierland: slechts één restaurant krijgt een extra ster toebedeeld in Ierland in de nieuwe editie van de Michelingids. De gelukkige is niet zomaar een restaurant. Voor het eerst krijgt een traditionele pub een ster toebedeeld.

The Wild Honey Inn in Lisdoonvarna, een plaats in het Ierse graafschap County Clare aan de westkust van Ierland, stond al in de Bib Gourmand, maar krijgt nu dus nog veel meer erkenning. Het restaurant bestaat al sinds 1860 en wordt de laatste negen jaar gerund door chef Aidan McGrath en zijn partner Kate Sweeney. Michelin is lovend voor de ‘robuuste en zelfverzekerde keuken’.

‘We hebben geen plannen om onze gerechten te veranderen’, reageert McGrath in de krant The Irish Mirror. ‘We blijven alles doen zoals het was. Hopelijk verandert deze ster hoe mensen naar ons kijken.’

Ierland heeft nu elf sterrenzaken. De andere tien restaurants behouden in de nieuwe Michelingids hun sterren. Vijf daarvan bevinden zich in de hoofdstad Dublin. Noord-Ierland heeft twee sterrenrestaurants.

Voor het eerst Ierse pub bekroond met Michelinster
Voor het eerst Ierse pub bekroond met Michelinster