Model woedend op modehuis na knipbeurt
Foto: Instagram

Topmodel Louise Parker heeft via sociale media uitgehaald naar Balenciaga. Het Franse modehuis vroeg om haar blonde haren een stuk korter te laten knippen. Uiteindelijk boekte het modehuis haar niet voor het defilé in Parijs. ‘Bedankt voor de knipbeurt’, klinkt het sarcastisch.

Louise Parker, die aangesloten is bij het modellenbureau Storm Model Management, schreef haar ongezouten mening neer op Instagram. Dat deed ze naast een foto waarop ze haar middenvinger uitsteekt naar de luxelabels Balenciaga en Kering.

‘Het voelt geweldig om twaalf uur te vliegen voor een klant, vervolgens uren te wachten voor een fitting, akkoord te gaan om je haar te laten kortwieken voor een show en dan de volgende dag afgewezen te worden’, schrijft ze sarcastisch.

‘Nu dat jullie eindelijk belang hechten aan de modellenrechten - ja, ik heb een doktersattest dat bewijst dat ik een gezond BMI heb - zou ik me misschien ook beter voelen als ik even langs ga bij jullie zogezegde therapeut die dag en nacht bereikbaar is. Bedankt voor de haarsnit Balanciaga, bedankt Kering’, voegt ze eraan toe.

De foto werd meer dan tweeduizend keer geliket, maar in de reacties zijn de meningen verdeeld.

Excuses

Sara Ziff, oprichtster van Model Alliance, pleit voor betere werkomstandigheden voor modellen. ‘Er is meer duidelijkheid nodig met betrekking tot boekingen. Het zou handig zijn mocht een model een ‘go’ krijgen voor een opdracht en dan pas haar look laat veranderen’, laat ze weten via Instagram.

Intussen heeft Balengiaga op het incident gereageerd. ‘Het spijt ons dat we Louise Parker hebben teleurgesteld.’ Het modehuis beklaagt het zich dat er een misverstand ontstond tussen het model en haar agent over een ‘go&see’. ‘Dat betekent nooit automatisch dat een model voor een show wordt geconfirmeerd.’