De van moord verdachte Deense uitvinder Peter Madsen zou videobeelden van executies op een harde schijf hebben opgeslagen. Het gaat om beelden van vrouwen die gemarteld, onthoofd en verbrand worden.

Madsen wordt ervan beschuldigd de Zweedse journaliste Kim Wall op 10 of 11 augustus aan boord van zijn zelfgebouwde duikboot te hebben gedood. Haar torso werd elf dagen later zonder hoofd in het water rond Kopenhagen gevonden.

Madsen ontkent dat hij de journaliste heeft gedood. Zelf had hij gezegd dat de vrouw een zwaar luik op haar hoofd had gekregen.

Procureur Jokob Buch-Jepsen zegt dat de speurders nu meer overtuigd zijn van zijn schuld. Op een harde schrijf die van Madsen zou zijn, zijn beelden gevonden waarop vrouwen gemarteld en onthoofd worden.

Madsen zegt dat iedereen in het laboratorium waar hij werkte toegang had tot de harde schijf. Ze zou kunnen gemanipuleerd zijn door andere mensen, verklaarde hij dinsdag.

De exacte doodsoorzaak van Wall is voorlopig nog steeds niet achterhaald. Bij de autopsie van de vrouw werden volgens het Openbaar Ministerie vijftien messteken in het onderlichaam en in de borststreek aangetroffen. Hoofd, benen en armen zijn daarna verwijderd. Die zijn nog altijd niet gevonden.

Madsen blijft minstens tot 31 oktober in voorarrest.