Vlam erkent negen nieuwe streekproducten
Foto: Pol De Wilde - Corelio

Negen producten worden door het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (Vlam) erkend als Vlaams streekproduct. Dat brengt het totale aantal erkende Vlaamse streekproducten op 221.

De kersverse Vlaamse streekproducten zijn: Filet d’anvers, Kontichse specfour (gevulde speculaas), de eierlikeur Advocaat en de Oost-Vlaamse oude graanjenever van Filliers, Gentse mosterd, Belgische speculaas uit Dendermonde, Glazuurspeculaas van de kust, Zwienemutsen (varkensmagen) uit Oostende en Limburgse bloedworst.

De erkenningsronde is de derde en laatste van 2017.

Het is volgens Vlam opvallend dat ook steden en gemeenten initiatief nemen voor streekproducten. Zo zette de gemeente Kontich zich in voor de erkenning van de Kontichse specfour en wil Oostende de stad zijn met de meeste erkende traditionele Vlaamse streekproducten.