Legohuis opent deuren voor het grote publiek
Foto: legohouse.com
Legofans, jong en oud, kunnen sinds kort een bezoek te brengen aan een heus Legohuis. Niet toevallig in het Deense Billund, waar het beroemde blokje werd ontworpen.

De blokjesfabrikant maakte in 2014 bekend dat het in Billund het zogenaamde ‘Home of the Brick’ zou bouwen. Drie jaar later staat het er helemaal, naar een ontwerp van het Deense architectenbureau BIG van Bjarke Ingels. Het is niet volledig opgetrokken uit de speelgoedblokjes, maar er werden toch 25 miljoen blokjes in verwerkt.

Op de eerste zes blokjes staan de pijlers van het bedrijf geschreven: verbeelding, creativiteit, plezier, leren, aandacht en kwaliteit. Midden in het bouwwerk staat een gigantische boom uit Lego, waarvoor maar liefst 6,3 miljoen blokjes zijn gebruikt. Om het gevaarte te maken, waren 24.000 werkuren nodig.

Verder zijn er in het huis verschillende speelruimtes voorzien. Daarnaast zijn er drie restaurants, conferentieruimtes, een winkel en verschillende kleurkamers in ondergebracht. In de rode kamer staat creativiteit centraal, de blauwe knipoogt naar cognitieve vaardigheden. De groene ruimte staat dan weer voor sociale vaardigheden en de gele voor emotionele. Het bedrijf wil met de kleuren onderstrepen dat Lego niet zomaar speelgoed is, maar kinderen kan helpen in hun ontwikkeling.

Een bezoekje aan het huis is gratis, op toegang tot de gekleurde kamers na. Als je die ook wil bezichtigen, kost het je 27 euro per persoon. Kinderen jonger dan twee jaar betalen niets.