Peperduur hoesje voor peperdure iPhone
Foto: GRAY International

Met een prijskaartje van minimaal 1.159 euro moet je voor de iPhone X al een stevige greep in je portemonnee doen. Apple-aficionado’s die nog wat geld over hebben kunnen ook een exclusief hoesje voor het apparaat kopen… voor dezelfde prijs.

De iPhone X is één van de nieuwe modellen die Apple vorige maand introduceerde (al verliep dat niet van een leien dakje, zie video hieronder). De telefoon is nog niet beschikbaar maar zal een forse duit gaan kosten: 1.159 euro voor de 64 GB-versie en maar liefst 1.329 euro voor de 256 GB-variant.

Het Singaporese luxemerk GRAY heeft een hoesje voor de telefoon gemaakt die de exclusiviteit van het apparaat moet vergroten. De Advent Aurora, zoals het hoesje heet, kost namelijk zo’n beetje evenveel als de telefoon die het moet beschermen: 1.295 dollar (circa 1.100 euro).

Het hoesje wordt vervaardigd uit een blok speciaal titanium dat ook wordt gebruikt in de ruimtevaart en formule 1. De Advent Aurora wordt bovendien onder een vlam bewerkt, waardoor er allerlei kleurenpatronen ontstaan. Door dit handmatige proces is ieder hoesje uniek, omdat de kleuren nooit exact hetzelfde zullen zijn.

Als je graag zo’n exclusief hoesje wilt hebben, moet je (waarschijnlijk) snel zijn. Er worden slechts 100 exemplaren gemaakt. Wie niet zo diep in de buidel wil tasten kan ook kiezen voor modellen in ‘normaal’ titanium, goud en roségoud, variërend in prijs van 645 dollar (een kleine 550 euro) tot 1.145 dollar (ongeveer 970 euro).