Bezoek het huis van morgen, verplaatsbaar en recycleerbaar
Foto: Lisa Van Damme; www.lisavd.format.com

Er is te weinig ruimte in onze steden en de huizen zijn te duur. Tegelijk ligt veel grond tijdelijk braak. De afgelopen maanden probeerde Labland daarom een demonteerbare en moduleerbare woning te bouwen. Het resultaat van dat experiment wordt zondag voorgesteld aan het grote publiek.

‘We onderzoeken hoe we compact maar toch comfortabel kunnen wonen, op een ecologische en betaalbare manier. Want de ruimte raakt stilaan op en de milieuregels zijn erg streng’, zegt Steve Vromman, die we vooral kennen als Low Impact Man. Hij is een van de oprichters van Labland, een organisatie die projecten opstart rond anders bouwen en wonen.

Hun eerste experiment wordt zondag voorgesteld op Dok in Gent: een concept voor een demonteerbare woning in recuperatiemateriaal. ‘Waarom niet een huis bouwen dat je na een vijftal jaar uit elkaar haalt en op een andere plek laat herrijzen?’, aldus Vromman.

Het hele verhaal van de Demo Dok-woning leest u dit weekend in de woonbijlage van De Standaard. De woning zelf is zondag van 15.00 tot 18.00 uur te bezoeken op Dok in Gent.