De 4 beste films van de week
The glass castle Foto: rr
Franse romantiek, Russische harteloosheid en een Amerikaans drama: ‘Un beau soleil intérieur’, ‘Loveless’ en ‘The glass castle’. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.
1

Loveless

Parabel van de verloren ouders.


Twee ouders gaan op zoek naar hun verdwenen zoon, maar het zijn vooral zijzelf die verloren zijn. Laat het aan de Russische meester Andrej Zvyagintsev (‘Leviathan’) om met een bikkelhard drama haarscherp onze harteloze samenleving te fileren. Even niet goed van.

naar de recensie >
een interview met Andrej Zvyagintsev >

 

2

Dunkirk

Te land, ter zee en in de lucht.


Er zijn best wel wat films over de absurde fysieke en mentale verwoesting van oorlog. Om er maar enkele te noemen: ‘Apocalypse now’, ‘The deer hunter’, ‘Saving private Ryan’, ‘The bridge over the river Kwai’, ‘De loteling’. Maar zelden kwam de paniek van de jonge jongens zo goed in beeld als in ‘Dunkirk’ van Christopher Nolan (‘Memento’, ‘Inception’). En zo mooi in beeld: dit is een film die alleen tot zijn recht komt op het grootst mogelijke scherm.

naar de recensie >
naar het interview met Christopher Nolan >

3

Un beau soleil intérieur

Juliette Binoche redt de romantische komedie.


Een gescheiden kunstenares gaat op zoek naar de ware liefde: laat het aan Juliette Binoche om de liefde enige artistieke air te geven. Recensent Ruben Aerts zag een romantische komedie met ‘een heerlijk frisse authenticiteit’. ‘Ver weg van de platgetreden paden voelt de Franse cineaste Claire Denis zich in haar element.’

naar de recensie >

4

The glass castle

Dramatische jeugd.


Een volwassen vrouw blikt terug op haar jeugd in een arm en problematisch gezin. Laat het aan Naomi Watts, Woody Harrelson en Brie Larson om dat drama tot leven te wekken.

naar de recensie >