Backaert sprint naar derde plek in openingsrit Ronde van Toscane, Cummings wint
Foto: twitter

De Brit Stephen Cummings (Dimension Data) heeft dinsdag de eerste etappe in de Ronde van Toscane (2.1) op zijn naam geschreven. Na 181,8 heuvelachtige kilometers in en om Pontedara liet Cummings de Colombiaan Egan Bernal (Androni-Sidermec), Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert) en de Italiaan Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) achter zich. De vier waren in het slot weggereden van de tegenstand.

Dertig seconden later sprintte de Italiaan Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) naar de vijfde plaats. Cummings is meteen ook de eerste leider in Toscane.

“Aan de voet van het klimmetje werd de ontsnapping gegrepen”, verklaarde Backaert. “Vincenzo Nibali trok ten aanval en ik ben hem gevolgd. Op de top sloot Bernal aan en in de afdaling maakte ook Cummings de aansluiting. We werkten goed samen en snelden samen naar de finish. Ik heb een aanval zelfs niet overwogen aangezien ze mij nooit hadden laten rijden. In de laatste twee kilometer heb ik niet meer overgepakt. In de spurt stak Cummings er wel bovenuit. Voor de tweede plek was het nog erg nipt tussen Bernal en mij.”

Woensdag wacht de renners in de tweede en laatste etappe een rit van 165,1 kilometer tussen Lajatico en Volterra.