Antwerps restaurant Sõma heeft beste jonge chef van Benelux
Chastro en zijn vriendin Adriana Zafiris Foto: Jan Van der Perre

Frederic Chastro van het Antwerpse restaurant Sõma Antwerpen is maandag in Den Haag uitgeroepen tot winnaar van de Benelux-finale van de wedstrijd S.Pellegrino Young Chef 2018. Ook de rest van het podium kleurde Belgisch.

Matteo Vannini van restaurant Da Mimmo (Brussel) werd tweede, Loucas Mengal van L’Eveil des Sens (Montigny-le-Tilleul) eindigde derde. In de jury zetelden chef-koks als Peter Goossens, David Martin, Ron Blaauw, Jaimie van Heije en René Matthieu.

De tien meest getalenteerde jonge chef-koks van de Benelux bereidden ieder een gerecht gebaseerd op de vijf ‘gouden’ regels van de wedstrijd: ingrediënten, vaardigheid, genialiteit, esthetiek en overbrengen van een boodschap.

De 29-jarige Frederic Chastro, met Frans-Colombiaanse roots, haalde het met zijn signatuurgerecht ‘Rolletje van Belgisch konijn, orgaanvlees en kleine hersenen, biologisch witloof en een pittige saus op basis van donker bier’. Als bekroning mag Chastro in juni 2018 in Milaan deelnemen aan de wereldwijde finale.

Chastro werkt sinds juni 2017 als chef in zijn eigen restaurant Sõma. Samen met zijn Belgisch-Griekse vriendin Adriana Zafiris brengt hij er een klassieke keuken met ingrediënten die hun oorsprong vinden bij de vier verschillende nationaliteiten van het duo.