Britse toeriste mogelijk gedood door wolven in Griekenland
archiefbeeld. Foto: BELGAIMAGE

Celia Hollingworth (62), de Britse vrouw die zaterdag dood werd teruggevonden in het noorden van Griekenland, is mogelijk gedood door wolven of jakhalzen. Dat heeft de plaatselijke lijkschouwer gezegd. Eerder werd gedacht dat ze was aangevallen door zwerfhonden.

De uit Wiltshire afkomstige Hollingworth werd vorige week donderdag als vermist opgegeven in Griekenland. Ze was verdwenen toen ze terug wandelde van een archeologische site in Maroneia, niet ver van de Turkse grens.

Hollingworth, een voormalige professor aan de universiteit van Oxford en nu werkzaam aan de universiteit in Bristol, zou nog geprobeerd hebben om haar familie te contacteren nadat ze werd aangevallen, maar zou geen bereik gehad hebben. Zaterdag werd het lichaam van de vrouw teruggevonden.

Volgens de plaatselijke lijkschouwer, Nikolaos Kifinidis, werd Hollingworth echter niet gedood door zwerfhonden, zoals eerder werd aangenomen. ‘Het lijkt erop dat ze werd aangevallen door andere wilde dieren, zoals dolle wolven of jakhalzen.’