Klacht tegen datingsite voor ‘sugardaddy’s’
‘Sugardaddy’s’ en ‘-baby’s’ komen in het vizier van het gerecht Foto: Getty

Het Brussels parket zal een onderzoek openen naar de site richmeetbeautiful.com. Brussels Staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) heeft een klacht ingediend.

‘Ik ben geschokt door de datingsite’, laat Debaets, die Gelijke Kansen als bevoegdheid heeft, vandaag weten. ‘”Rich meet beautiful” koppelt oudere rijkere mannen – de zogenaamde sugar daddy’s – tegen betaling aan jonge studenten en maakt daarvoor reclame met billboardwagens aan Brusselse hogescholen en universiteiten.’

Debaets dient een klacht in bij het Brussels parket en neemt contact op met de Brusselse burgemeesters om de campagne op hun grondgebied te verbieden.

‘Het bedrijf achter deze wansmakelijke campagne zet zonder enige twijfel aan tot prostitutie van jonge studentes. Voor mij is dit uitbuiting van jonge meisjes in een kwetsbare positie die het financieel moeilijk hebben. Men tracht hen te lokken met de belofte van dure cadeaus en een financiële vergoeding als ze bereid zijn zich te laten koppelen aan oudere zakenmannen. De campagnebeelden zijn bovendien heel seksistisch en vernederend voor vrouwen.’

Richmeetbeautiful.com werd eind augustus gelanceerd in onze contreien. Volgens de site zelf waren er op korte tijd 4.000 registraties, waaronder 68 procent studenten. Sigurd Vedal, de Noorse ondernemer die eigenaar is van de site, heeft al wat ervaring met controversiële datingsites. Ook ‘Victoria Milan’, die zich richt op gegadigden voor overspel, zit in zijn portefeuille. In 2013 ontstond enige ophef toen zij reclame maakten met foto’s van het koningshuis.