Consultancybureau Deloitte getroffen door cyberaanval
Foto: REUTERS

Een van de grootste consultancybedrijven is het slachtoffer geweest van een complexe cyberaanval. Dat schrijft de Britse krant The Guardian. Er zou gevoelige informatie gecompromitteerd zijn.

De cyberaanval zou maandenlang onopgemerkt gebleven zijn. Volgens The Guardian zijn mogelijk vertrouwelijke e-mails en plannen van enkele grote klanten gecompromitteerd, net zoals paswoorden, IP-adressen en gebruikersnamen.

Deloitte is een van de grootste auditkantoren ter wereld. Het bedrijf geeft onder meer belastingadvies aan grote banken, multinationals, farmabedrijven en ook overheidsagentschappen. Volgens de Britse krant zouden klanten in al deze sectoren gegevens hebben gehad in het gehackte e-mailsysteem.

Zes klanten zijn tot nu toe op de hoogte gebracht dat hun gegevens getroffen zijn door de cyberaanval, schrijft The Guardian.

Deloitte bevestigt dat het te maken heeft gehad met een cyberaanval, maar slechts een klein aantal klanten zou getroffen zijn en de impact zou bovendien beperkt zijn. Het bedrijf is een intern onderzoek opgestart. Wie verantwoordelijk is, is nog niet duidelijk. Deloitte België laat weten dat de Belgische IT-systemen op geen enkel moment in gevaar waren.

Voor Deloitte ligt een cyberaanval erg gevoelig, omdat het bedrijf ook advies geeft over hoe bedrijven en organisaties met complexe cyberaanvallen moeten omgaan.