Steve Darcis zet in Shenzhen Chinese wildcard opzij
Foto: Photo News

Steve Darcis (ATP 76) heeft zich maandag gekwalificeerd voor de tweede ronde van het ATP-toernooi in het Chinese Shenzhen (hard/666.960 dollar). Hij klopte thuisspeler Ze Zhang (ATP 224) met 7-5 en 7-6 (7/3) na 1 uur en 52 minuten.

Het was het eerste onderlinge duel tussen de 33-jarige Steve Darcis en de 27-jarige Zhang, die een wildcard kreeg. ‘Shark’ staat in de achtste finales tegenover de Duitser Alexander Zverev (ATP 4). Die was als eerste reekshoofd vrij in de openingsronde.

Darcis en de pas 20-jarige Zverev speelden al een keer tegen elkaar. Begin februari klopte Darcis de Duitser voor eigen publiek in Frankfurt in de Davis Cup na vier sets. De Luikenaar zorgde daarmee voor het beslissende derde punt en plaats in de kwartfinales.

David Goffin (ATP 12) is het tweede reekshoofd in Shenzhen. Hij is net als Zverev bye in de eerste ronde. Om door te stoten naar de kwartfinales, moet Belgiës nummer 1 voorbij de Rus Evgeny Donskoy (ATP 88) of de Australische wildcard Akira Santillan (ATP 163).

Arthur De Greef meteen uitgeschakeld in Rome

Arthur De Greef (ATP 148) heeft zich maandag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het Challengertoernooi in de Italiaanse hoofdstad Rome (gravel/43.000 euro).

De 25-jarige Brusselaar verloor in twee sets van het Portugese zesde reekshoofd Pedro Sousa (ATP 102). Het werd 6-1, 6-4 na ruim een uur tennis.

De Greef was de enige Belg op de tabel van het enkel. In het dubbel verdedigen Sander Gille en Joran Vliegen de Belgische eer.trandt in eerste ronde