Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag een minnelijke schikking van een speeldag schorsing en vierhonderd euro boete gevorderd tegen Ricardo Sa Pinto. Dat betekent dat de coach van Standard de clasico van volgende zondag in en tegen Anderlecht vanop de tribune zou moeten volgen.

Ricardo Sa Pinto wist zondagavond bij de winnende treffer van Paul-José Mpoku tegen Lokeren in de toegevoegde tijd met zijn vreugde geen blijf, en vierde het doelpunt met zijn spelers achter de goal. Bart Vertenten verwees de Portugees hierop, samen met zijn assistenten Ricardo Manuel Pinto Pereira en Rui Tomas Faustino Pinto Da Mota die mee waren komen vieren, naar de tribunes.

Sa Pinto en zijn assistenten kregen een schorsingsvoorstel van 27 september tot en met 3 oktober, en zouden in dat geval dus een kruis maken over de verplaatsing naar Anderlecht van 1 oktober. Het trio dient ook elk een boete te betalen van vierhonderd euro.

Standard zonder coach tegen Anderlecht? Sa Pinto was iets té enthousiast
Foto: Photo News

Het parket van de KBVB vraagt ook een schorsing van twee partijen voor Carlinhos. De aanvaller van Standard, die ook een boete van zeshonderd euro moet betalen, pakte in het slot van de match een rode kart na een drieste ingreep op Lokeren-speler Tom De Sutter. De Braziliaan riskeert dus de verplaatsing naar Anderlecht en de thuiswedstrijd tegen Kortrijk te missen.

Standard zal de schorsingsvoorstellen echter niet aanvaarden en gaat in beroep. De Geschillencommissie zal het dossier dinsdag ten gronde behandelen.

En verder...

Moeskroen-middenvelder Selim Amallah kreeg zaterdag in de partij tegen Eupen een rode kaart toen hij met de voet vooruit in duel ging met Siebe Blondelle. Het parket eiste drie wedstrijden schorsing, waarvan twee effectief en één voorwaardelijk (tot 26 september 2018), een voorstel waar de club niet tegen in beroep gaat. De Henegouwers moeten hun middenvelder zo missen in de competitiewedstrijden tegen KV Mechelen (thuis, 30/09) en Racing Genk (uit, 14/10). Amallah krijgt eveneens een geldstraf van achthonderd euro.

Ook Nermin Zolotic moet, als het van het parket afhangt, een partij brommen en honderd euro boete betalen. De Bosniër van tweedeklasser Roeselare liep zondagavond in de met 4-0 verloren match in Westerlo vroeg tegen een rode kaart aan.