Advocate Alexandru C. trekt resultaat leugendetectortest in twijfel
Sofie Muylle

De advocate van Alexandru C., de Roemeen die verdacht wordt van de moord op Sofie Muylle, trekt de resultaten van de leugendetectortest die haar cliënt vrijdag onderging in twijfel. Dat schrijft de VRT.

De 23-jarige Alexandru C. werd op 26 juni in Roemenië opgepakt op basis van een Europees aanhoudingsbevel, omdat op camerabeelden te zien was hoe hij na de feiten van de nacht van 21 op 22 januari urenlang was blijven rondhangen in de buurt van het lichaam van Sofie Muylle. De jonge vrouw werd de middag nadien levenloos aangetroffen op het strand van Knokke. Het DNA van de verdachte bleek ook overeen te komen met sporen die op het lichaam waren gevonden.

De Roemeen zit al twee maanden in voorlopige hechtenis op verdenking van de moord, maar hij blijft de moord op de jonge vrouw ontkennen, hoewel er op zijn computer en smartphone ook bezwarend materiaal werd teruggevonden.

Toch onderging C. vrijdag een leugendetectortest bij de federale politie in Brussel. Hij had daar zelf om verzocht. De Brugse afdeling van het parket van West-Vlaanderen meldde zaterdag dat Alexandru C. leugenachtige reacties heeft vertoond bij de polygraaftest. 

Chantal Van den Bosch, een van de advocaten van C., trekt het resultaat van de test nu echter in twijfel en overweegt om zelf een deskundige aan te stellen om de resultaten te analyseren. 'Onze cliënt ontkent nog steeds dat hij Sofie Muylle heeft vermoord', klinkt het.

‘Wat ik een probleem vind, is dat er bepaalde vragen niet gesteld werden. Vragen die cruciaal zijn om te weten of onze cliënt de waarheid spreekt of niet. Ik heb aan de speurders gevraagd om een aantal bijkomende vragen te stellen, maar dat werd mij om een of andere reden geweigerd’, aldus de advocate op de website van de VRT.