Schoonzoon Trump gebruikte privé-e-mailadres voor overheidszaken
Foto: EPA-EFE

Jared Kushner, de schoonzoon van de Amerikaanse president Donald Trump en adviseur in het Witte Huis, heeft zijn persoonlijk e-mailadres gebruikt voor officiële overheidszaken. Dat bevestigt zijn advocaat volgens The New York Times.

De advocaat Abbe Lowell zegt dat Kushner met zijn persoonlijk adres van januari tot augustus ‘minder dan een honderdtal e-mails’ had ontvangen of verzonden waarbij zijn collega’s in het Witte Huis waren betrokken.

Volgens Politico, dat het nieuws uitbracht, gingen de e-mails onder meer over mediaverslaggeving, evenementen en andere onderwerpen.

Meestal gebruikte Kushner zijn persoonlijk e-mailadres omdat collega’s een e-mail naar dat adres hadden gestuurd in plaats van naar zijn officiële e-mailaccount, zegt de advocaat. Bovendien zouden de e-mails die niet persoonlijk waren doorgestuurd zijn naar zijn officiële account. Zo komen ze alsnog in de archieven zoals de regelgeving voorschrijft.

Kushner is overigens niet de enige hooggeplaatste Trump-medewerkers die persoonlijke e-mailadressen gebruiken voor officiële zaken, onder wie Reinde Priebus en Steve Bannon. Beiden zijn intussen vertrokken uit het Witte Huis.

Als presidentskandidaat viel Donald Trump zijn Democratische tegenkandidate Hillary Clinton geregeld aan omdat ze als minister van Buitenlandse Zaken haar privé-e-mailadres had gebruik. Hij liet zijn aanhangers ‘sluit haar op’ roepen en dreigde er toen mee om haar te laten vervolgen. Uiteindelijk is hij daarop teruggekomen.