Officieel: Besnik Hasi moet al na drie maand opkrassen bij Olympiakos en wordt vervangen door een Griek
Foto: Photo News

Het Griekse avontuur van Besnik Hasi bij Olympiakos zit er al na drie maanden op, dat bevestigde de Griekse club. De ex-coach van Anderlecht betaalt het gelag bij de Griekse topclub na een gemiste start, Olympiakos verloor zondagavond de topper tegen AEK Athene met 3-2 en staat na vijf speeldagen slechts vierde. Hasi haalde vier Belgen naar Olympiakos: Silvio Proto, Bjorn Engels, Vadis Odjidja en Guillaume Gillet.

Besnik Hasi (45) is niet langer trainer van Olympiacos. De Albanese Kosovaar werd maandag bedankt voor bewezen diensten en vervangen door de Griek Takis Lemonis, zo staat te lezen op de clubwebsite.

Hasi was pas sinds juni aan de slag bij de Griekse kampioen. De minder overtuigende resultaten in het seizoensbegin doen de voormalige Anderlecht-trainer de das om. Zondagavond verloor Olympiakos de topper van AEK, ondanks een doelpunt van Vadis Odjidja. In Athene werd het 3-2. Bjorn Engels pakte in de slotfase een rode kaart.

Hasi leidde Olympiacos naar de poules van de Champions League maar daarin werd de eerste groepmatch tegen Sporting met 2-3 verloren. Barcelona en Juventus zijn de twee andere (loodzware) tegenstanders in poule D.

Olympiacos heeft met Silvio Proto, Björn Engels, Guillaume Gillet en Vadis Odjidja een ruime Belgische connectie. Ook Mehdi Carcela (ex-Standard) en Marko Marin (ex-Anderlecht) zitten in de selectie.

Hasi was tussen 2014 en 2016 trainer van Anderlecht. Vorig seizoen zat hij op de bank bij de Poolse kampioen Legia Warschau maar ook daar werd de ex-middenvelder snel ontslagen.

Nog vandaag/maandag kreeg Jacky Mathijssen na amper elf dagen zijn ontslag bij Larissa, de rode lantaarn in de Griekse hoogste klasse.