Coach Stijn Vreven pakt met NAC historische driepunter bij kampioen Feyenoord
Foto: BELGA

Feyenoord heeft zaterdag, op de zesde speeldag in de Nederlandse Eredivisie, voor het eerst sinds januari 2016 een competitiewedstrijd in de eigen Kuip verloren. Boeman was NAC, dat met 0-2 aan het langste eind trok. Het was voor het team van trainer Stijn Vreven bovendien de eerste competitiezege ooit op bezoek bij Feyenoord. Daarvoor was NAC er in 48 wedstrijden nooit in geslaagd in de Kuip te winnen.

Korte (33.) en Enevoldsen (87.) scoorden de goals voor NAC. Het was al van van 31 januari 2016 geleden dat Feyenoord in eigen huis ten onder ging. Toen was ADO Den Haag met 0-2 te sterk. Nadien bleef de Rotterdamse club 25 thuiswedstrijden op rij ongeslagen. Vreven liet bij NAC Arno Verschueren de hele partij opdraven.

Doelman Bram Castro won met Heracles met 2-1 van Roda JC. Paulissen (5.) bracht de bezoekers vroeg op voorsprong, maar via Pröpper (51.) en Vermeij (90.+3) in de extra tijd hield Heracles de punten thuis.

Willem II verloor met 1-2 van Heerenveen. Lieftink (12.) zorgde voor de 1-0, maar Schaars (45.) en Kobayashi (59.) draaide de score om. Bij Willem II vielen nadien Ismail Azzaoui en Jordy Croux in, maar ook zij konden het tij niet meer keren.

Kampioen Feyenoord staat vierde met twaalf punten, op twee punten van leider Heerenveen. AZ (tegen Excelsior) en PSV (op Utrecht), nu gedeeld tweede met twaalf punten, kunnen als ze zondag hun match van de zesde speeldag winnen naar de leiding springen. NAC (7 punten) staat elfde, net achter Heracles (8 punten). Willem II (3 punten) is voorlaatste.

Sparta Rotterdam is zaterdagavond met 1-0 gaan verliezen op bezoek bij ADO Den Haag. Met Ryan Sanusi en Loris Brogno kwamen twee Belgen in actie. Bij Sparta speelde Sanusi de volledige wedstrijd en mocht Brogno invallen na 77 minuten. Doelman Alex Craninx kwam niet van de bank. Een doelpunt van Abdenasser El Khayati (50.) was genoeg voor ADO om de drie punten thuis te houden.

In het klassement springt ADO over Sparta naar de twaalfde plaats met zeven punten. Sparta staat nu veertiende met twee punten minder dan de Hagenaren