Moordverdachte filmde slachtoffer Sofie Muylle
De beelden van de ‘man met de blauwe jas’ die werden verspreid tijdens het onderzoek naar de moord. Foto: vtm
De verdachte van de moord op Sofie Muylle (27) heeft een filmpje en foto’s gemaakt van zijn slachtoffer op het strand van Knokke.

De Roemeen Alexandru C. (23) zit al twee maanden in voorlopige hechtenis op verdenking van de moord op Sofie Muylle. Hij blijft de moord op de jonge vrouw ontkennen. Maar bij zijn arrestatie bij zijn ouders half juli in Roemenië, is zijn smartphone en computermateriaal in beslag genomen.

Uit het onderzoek daarvan is het gerecht op een filmpje en foto’s gestoten die de verdachte heeft gemaakt na de verkrachting van zijn slachtoffer.

Opmerkelijk is dat de Roemeen tijdens het filmen voortdurend commentaar geeft. Hij zou uitvoerig haar verwondingen beschrijven, de plek waar hij haar heeft aangetroffen en de plaats waar hij de jonge vrouw uit Roeselare heeft achtergelaten. Volgens verscheidene bronnen nam hij zelfs selfies bij het lichaam van zijn slachtoffer.

Volhouden

Ondanks die toch bezwarende beelden blijft Alexandru C. volhouden dat hij Sofie Muylle niet vermoord heeft. Volgens zijn verklaring heeft hij de vrouw levend achtergelaten.

Zijn advocate verklaarde eerder deze week bovendien dat uit objectieve elementen uit het onderzoek blijkt dat hij haar niet heeft gedood. Zo zou uit een autopsieverslag moeten blijken dat Sofie Muylle verdovende middelen – antidepressiva – in haar lichaam had en onderkoeld was.

Maar het Brugse gerecht is er altijd van overtuigd geweest dat Sofie Muylle door verstikking om het leven werd gebracht. De autopsie van de wetsgeneesheer zou dat bevestigen.

De filmpjes pleiten in het nadeel van de verdachte. Toch onderging C. vrijdag een leugendetectortest bij de federale politie in Brussel. Hij had daar zelf om verzocht. Volgens onze informatie zou die test nadelig voor de verdachte zijn uitgevallen.

Psychopatisch

De onderzoekers houden er, onder meer door het filmpje en de foto’s, rekening mee dat Alexandru C. een persoon is met psychopate kenmerken. Het filmpje zou de Roemeen hebben gemaakt ‘als bewijs dat ik haar niet vermoord heb’.
Er is een college van gerechtspsychiaters aangesteld dat zijn geestestoestand zal onderzoeken.