Uber mag niet meer rijden in Londen
Foto: rtr
De vervoersregulator van de Britse hoofdstad Londen heeft de vergunning van het omstreden taxibedrijf Uber niet vernieuwd. 'Uber is niet klaar en geschikt om in Londen te rijden', oordeelde Transport for London (TfL). Het bedrijf achter de populaire taxi-app heeft al laten weten de beslissing aan te zullen vechten.

TfL stelde in de verantwoording dat de aanpak en het gedrag van Uber blijk gaven van een gebrek aan bedrijfsverantwoordelijkheid. Dat kon volgens de vervoersregulator een risico beteken voor de veiligheid van het publiek. Uber kreeg eerder al veel kritiek van vakbonden, politici en de traditionele taxibedrijven over de werkomstandigheden van de Uber-chauffeurs.

Het bedrijf achter de populaire taxi-app heeft nu 21 dagen om in beroep te gaan. Tijdens die periode kunnen de 40.000 chauffeurs van Uber in Londen blijven werken.

De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, liet al weten dat hij de beslissing steunt. 'Het zou niet juist zijn om Uber een vergunning te geven als dat een bedreiging kan betekenen voor de veiligheid van de Londenaars.'

Volgens het bedrijf heeft TfL 'toegegeven aan een kleine groep mensen die de keuze van de consument willen inperken'. Het bedrijf zal zo snel mogelijk naar de rechter trekken om de beslissing aan te vechten.