TIP. Brussels Design Market blaast vijftien kaarsjes uit
Foto: Brussels Design Market

Onze hoofdstad staat al de hele maand september in het teken van design, en daarbij wordt ook niet vergeten wat ontwerpers ons in het verleden hebben geschonken. Dit weekend kunt u in Tour & Taxis terecht voor de vijftiende verjaardag van de Brussels Design Market.

De Brussels Design Market, de grootste vintage designmarkt van Europa, slaat twee keer per jaar zijn tenten op in het Oud Maritiem Station op de site van Tour & Taxis. Meer dan honderd exposanten uit heel Europa presenteren er hun vintage design uit de jaren vijftig, zestig, zeventig en tachtig.

Naar aanleiding van de vijftiende verjaardag van het evenement wordt voor de eerste keer de handen in elkaar geslagen met de Brussels Vintage Market, die elke eerste zondag van de maand terug te vinden is in de Sint-Gorikshallen. De vijftig exposanten zullen hun winkelrekken met kleding, juwelen en accessoires opzetten tussen het design. Wiens honger naar vintage design nog niet is gestild na het bezoeken van de markt, kan in de stad zelf terecht voor een uitgestippeld parcours langs verschillende winkels en showrooms.

Voor de meer zeldzame stukken wordt u zaterdag verwacht vanaf 12.00 uur: met een toegangsticket ter waarde van 25 euro kunt u dan als eerste rondkijken. Op zondag is iedereen welkom tussen 09.00 en 17.00 uur, en kost een toegangsticket 10 euro. Praktische informatie vindt u terug op de website.