Dit zijn de populairste reisbestemmingen voor de herfstvakantie
Foto: rr
Wie er tijdens de komende herfstvakantie graag nog even op uit wil trekken, kan misschien wel nog wat inspiratie gebruiken. Wij vroegen Tui, Thomas Cook en Neckermann waar onze landgenoten tijdens deze korte schoolvakantie het liefst naartoe trekken. Met stip op één staan de zonzekere Canarische eilanden.

'Tijdens de herfstvakantie kiezen Belgen vooral voor gezinsvakanties naar zonzekere bestemmingen', benadrukt Piet Demeyere, woordvoerder van Tui Belgium. 'Een absolute aanrader zijn de Kaapverdische eilanden, die sinds vijf jaar wel erg in opmars zijn, maar desondanks toch nog door veel Belgen onontdekt blijven. De eilandengroep heeft nochtans een aantal indrukwekkende troeven. Zo ligt het voor de westkust van Afrika, op slechts zes uurtjes vliegen, waardoor het nog meer zonzekerheid biedt dan de Canarische eilanden en waardoor de tarieven ook een stuk voordeliger zijn.'

Zo ziet de top vijf van Tui eruit:

1. Canarische eilanden, met Tenerife en Gran Canaria als toppers
2. Kaapverdische eilanden of Cabo Verde
3. Caraïben, met de Dominicaanse Republiek als topper
4. Egypte
5. Spaanse costa's (Costa del Sol en Costa Blanca)

Ook Thomas Cook en Neckermann bevestigen de voorkeur voor zonzekere vakanties, al merken zij ook op dat Belgen tijdens deze korte schoolvakantie soms liever wat dichterbij huis blijven en kiezen voor een autovakantie. Vooral de regio Rijnland-Palts, de Eifel, de Moezel, Sauerland en het Zwarte Woud in Duitsland, de Elzas in Frankrijk en Noord-Holland zijn populaire bestemmingen om er met de wagen op uit te trekken.

Zo ziet de top vijf van Thomas Cook en Neckermann eruit:

1. Canarische eilanden, met Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura als toppers
2. Antalya, Turkije
3. Almeria, Spanje
4. Marrakech, Marokko
5. Egypte, met Hurghada en Marsa Alam als toppers