‘Spannend toen ik vreesde dat mijn trein op je lijfje zou inbeuken’
Foto: FRED DEBROCK
Een treinbestuurder schrijft een emotioneel relaas op Facebook over een noodstop die hij gisteren zou gemaakt hebben in Sint-Gillis-Dendermonde, nadat een jongen de sporen overstak.

Spoorbestuurder Joris Fabri vertelt in zijn Facebook-post  hoe hij met trein 4118 van Gent Sint Pieters naar Leuven reed, toen hij in Sint-Gillis-Dendermonde op de noodrem moest gaan staan. De oorzaak: een jongeman die met de BMX onder de arm de sporen kruiste waar hij dat niet hoorde te doen.

Daags nadien spreekt de bestuurder van de bewuste trein in een emotionele Facebook-post het ‘jonge ketje’ aan. ‘Bedankt voor het lumineuze idee om voor mijn aanstormende trein het spoor over te steken’, klinkt het. ‘Jij vond het waarschijnlijk heerlijk. Ik vond het iets minder maar wel des te spannender toen ik vreesde dat je niet snel genoeg was en mijn trein al op je kleine lijfje zag inbeuken.’

Fabri beseft naar eigen zeggen dat hij waarschijnlijk ‘een watje die bij het minste van zijn melk is’ is. Toch overweegt de bestuurder een bezoek aan de controlearts, want ‘wie weet vindt die het wel raadzaam om mij een tijdje af te raden om mij mijn werk te laten doen’.

De bestuurder geeft de jongeman die voor zijn trein overstak tot slot nog een goede raad. ‘Neem de volgende keer toch maar de weg over de brug in plaats van eronder. Die brug ligt daar immers niet voor niets. Of zou ik me vergissen?’

NMBS-woordvoerder Bart Crols kon donderdagavond niet bevestigen of er woensdagavond een noodstop werd gemaakt in Sint-Gillis-Dendermonde.