Geen titel of Champions League en toch pakt Manchester United uit met recordomzet
Foto: Photo News

Manchester United heeft vorig seizoen een recordomzet neergezet. Tussen juli 2016 en juni 2017 haalden de Mancunians 581,2 miljoen pond (569 miljoen euro) aan inkomsten binnen, goed voor een winst van 80,8 miljoen pond (91,8 miljoen euro).

Tegelijk zag de club de schuldenlast dalen van 260,9 miljoen pond (295,5 miljoen euro) naar 213,1 miljoen pond (241,4 miljoen euro).

De Red Devils konden vorig seizoen niet deelnemen aan de lucratieve Champions League, maar die gemiste inkomsten werden gecompenseerd door het winnen van de Europa League, de League Cup en het Community Shield. In de competitie eindigde het team van Romelu Lukaku en Marouane Fellaini pas als zesde, maar dankzij de eindzege in de Europa League mag United dit seizoen deelnemen aan de Champions League.

Dat Manchester United financieel goed boert, bleek al in januari toen onderzoeksbureau Deloitte de Engelse grootmacht voor het eerst sinds 2005 tot rijkste club ter wereld uitriep, voor Real Madrid. Tijdens de voorbije zomermercato liet United de centen stevig rollen. Zo werd onder meer 75 miljoen pond (84 miljoen euro) op tafel gelegd om Lukaku over te nemen van Everton.