De dag waarop de muziek stierf
Het vliegtuig na de crash waabij Buddy HOlly omkwam. Foto: AP

Documentaires en actie: zie daar de formule van de televisieavond. Op Canvas geeft een inkijk in het leven van de veel te vroeg gestorven rock-’n-roll-pionier Buddy Holly, terwijl NPO 2 de rekruteringsmethode van de Somalische terreurorganisatie Al-Shabaab uit de doeken doet. Op Q2 kan u ten slotte terecht voor een Bourne-film zonder Jason Bourne.

1. BUDDY HOLLY: RAVE ON

Canvas 22.55-23.55 uur

BBC-documentaire over de betreurde rock-’n-roll-pionier, die op zijn 22ste omkwam in een vliegtuigcrash, samen met Ritchie Valens en The Big Hopper (J.P. Richardson). ‘De dag waarop de muziek stierf’, volgens Don McClean, die wel nog leeft. Je zult het altijd zien.

2. WARRIORS FROM THE NORTH

NPO 2 23.45-0.45 uur

Deense documentaire uit 2014, maar actueler dan ooit. Een Somalische migrant legt uit hoe terreurgroep ­­Al-Shabaab jongeren ronselt en hersenspoelt om ze aanslagen te laten plegen.

3. THE BOURNE LEGACY

Q2 20.35-23.05 uur

Stel u een Bondfilm zonder James Bond voor: niemand zou het pikken. Of een aflevering van Witse zonder Witse: niemand zou het merken. The Bourne legacy is een Bourne-film zonder Jason Bourne, maar Jeremy Renner slaagt er welhaast in Matt Damon te doen vergeten.