Juttu opent winkel in Brussel
Foto: juttu

Het aantal winkelopeningen in Brussel is niet meer bij te houden. Volgend jaar landt ook winkelconcept Juttu in de hoofdstad. Het zal samen met AS Adventure het pand van Marks & Spencer aan de Guldenvlieslaan inpalmen.

De comeback van Marks & Spencer in België bleek van korte duur, maar de ene zijn dood is de andere zijn brood. Het pand naast de Apple Store op de Guldenvlieslaan krijgt vanaf maart 2018 twee nieuwe bewoners. Zowel AS Adventure als zusterbedrijf Juttu nemen hun intrek in het pand.

AS Adventure had al een vestiging binnenin de Galerie Toison d’Or, maar verhuist die nu naar de straatkant. Op het gelijkvloers en de benedenverdieping van het nieuwe pand is meer ruimte om een uitgebreider assortiment te brengen. De bovenverdieping wordt ingepalmd door Juttu.

Voor Juttu (Fins voor ‘verhaal) wordt het de vierde winkel, na Antwerpen, Brugge en Roeselare. Het winkelconcept uit de stal van AS Adventure werd in 2015 gelanceerd en pakt uit met bijzondere interieur- en kledingmerken, die focussen op duurzaamheid.

Het concept, dat vorig jaar werd bekroond met de European Retail Experience Award, heeft ook oog heeft voor Belgische ontwerpers: in samenwerking met Flanders DC bieden de winkels dit najaar opnieuw een (tijdelijk) platform voor Belgische merken onder de noemer #IkKoopBelgisch.