Geen ultieme Lufthansa-redding voor Air Berlin
Foto: BELGAIMAGE

De noodlijdende Duitse luchtvaartmaatschappij Air Berlin kan niet langer rekenen op de interesse van landgenoot Lufthansa voor haar langeaftandstoestellen. Lufthansa wil hoogstens meebieden op 78 jets voor de middellange afstand.

Lufthansa heeft een bod gedaan op de 38 toestellen die ze reeds leaset bij Air Berlin en op 20 tot 40 bijkomende kisten, maar geen toestellen voor de lange afstand, dixit Lufthansabaas Carsten Spohr. Hiermee zouden vele arbeidsplaatsen gered zijn, die Lufthansa bij lowcostdochter Eurowings wil stallen. ‘We geloven dat we weldra tot 3.000 nieuwe medewerkers kunnen begroeten.’

Donderdag houdt de groep schuldeisers van Air Berlin beraad over de toekomst van de maatschappij. Vorige week raakte bekend dat er reeds zeker zes bieders zijn voor delen van de maatschappij die midden augustus het faillissement aanvroeg, nadat grootaandeelhouder Etihad zijn handen van het structureel verlieslatende bedrijf had afgetrokken.

Woensdag werd ook de interesse van AIG, het moederhuis van British Airways en Iberia, gemeld.

Een beslissing wordt verwacht op 25 september, na een bijeenkomst van de raad van toezicht van de luchtvaartmaatschappij. Air Berlin telt 8.000 medewerkers voor een vloot van 144 vliegtuigen.