Wouter Devos houdt Belgische top achter zich in eerste proef op BK Jumping

Wouter Devos heeft in de openingsproef van het Belgisch kampioenschap jumping op het Domein Zangersheide in Lanaken duidelijk gemaakt dat hij zinnens is zijn broer Pieter op te volgen. Hij hield de hele Belgische top achter zich.

Wouter Devos moest op het BK in Lanaken als eerste de piste in voor een jachtparcours op 1m45. Hij hield met de 14-jarige hengst Tonik Hero van het Belgische stamboek SBS de nul vast in een scherpe 71.12 seconden. Niemand van de 39 combinaties die na hem van start gingen, zou nog beter doen.

Voor uittredend Belgisch kampioen en broer Pieter Devos verliep de openingsproef katastrofaal. Met de 9-jarige Zangersheide merrie Claire Z miste hij de sprong over het water, hindernis 10, zodat zij een nieuwe aanloop moesten nemen en dat kostte bijzonder veel tijd. Tot overmaat van ramp stootten zij nadien op de volgende hindernis, de steilsprong van Longines, nog eens een balk af waardoor de eindtijd van 101.67 seconden nog eens met vier seconden vermeerderd werd. Dat bracht hen op de 40e en laatste plaats van het tussenklassement na dag 1.

Gudrun Patteet/Sea Coast Atlantic, Jos Verlooy/Igor, Nicola Philippaerts/Chilli Willi en Niels Bruynseels/Thunder d’Amaury konden de nul wel op het scorebord houden en nestelen zich zo in de top 10 van het klassement. Gregory Wathelet ging met MJT Nevados één keer in de fout maar hun finish in 70.87 seconden was zo snel dat zij met een totaaltijd van 74.87 seconden toch nog op de vijfde plaats terechtkwamen.

Donderdag wordt de tweede proef van het BK gesprongen en zaterdagmiddag volgt de beslissende finale over twee ronden, voorbehouden voor de Top 16 van het klassement.