Dertigers Monfort en Vanendert verlengen contract bij Lotto Soudal
Foto: Photo News

Maxime Monfort (34) en Jelle Vanendert (32) hebben beiden hun contract bij Lotto Soudal verlengd tot en met eind 2019. Monfort rijdt volgend seizoen voor het vijfde jaar bij dit team, terwijl het voor Vanendert het tiende jaar zal zijn. De Luxemburger Monfort reed eerder voor respectievelijk Landbouwkrediet, Cofidus, HTC-Columbia en de Trek-formatie. Hij werd in 2009 Belgisch kampioen tijdrijden. In de Tour haalde hij in 2013 zijn beste plaats, toen hij veertiende werd.

“Ik rijd nu ondertussen vier seizoenen bij deze ploeg en voel me hier goed. Daarom heb ik ervoor gekozen om mijn contract voor een tweede keer te verlengen. 2018 wordt het vijfde jaar bij Lotto Soudal; dit is de langste periode dat ik ooit in een team gereden heb. Je moet op mijn leeftijd niet veranderen om te veranderen’’, aldus Monfort.

De Limburger Vanendert werd in 2011 bekend bij het brede publiek. Hij won toen een etappe in de Tour met aankomst op Platteau de Beille. Het was toen dertig jaar geleden dat een Belg nog een bergetappe met aankomst op een col had gewonnen. De laatste voor Vanendert was Lucien Van Impe in ’81. Vanendert veroverde ook de bolletjestrui, maar moest die uiteindelijk weer afstaan. Hij werd in Parijs derde in de eindstand van de beste klimmer.

Jelle Vanendert: “In de voorbije negen seizoenen hebben de goede en slechte momenten elkaar afgewisseld, maar de goede hebben altijd de bovenhand gehaald. Doorheen de jaren is mijn rol vaak geëvolueerd. De laatste jaren zijn er veel jongeren bij de ploeg gekomen die snel op het voorplan zijn getreden en hen sta ik graag bij in en naast de koers. Het is leuk dat zij zo leergierig zijn en ik help hen graag hun doelen verwezenlijken, zonder mijn eigen ambities te hoeven opbergen. Ook de komende twee seizoenen wil ik er staan van de Brabantse Pijl tot en met Luik-Bastenaken-Luik. Ik heb dit jaar in de Dauphiné een vierde plaats behaald op Alpe d’Huez, dat is ook een wedstrijd die ik graag rijd en in het najaar zijn er uiteraard de Canadese koersen, Grand Prix de Wallonie en Lombardije.”