Meer dan 130 chefs promoten West-Vlaamse gastronomie
Foto: Simon Mouton

Meer dan 130 keukenchefs zullen de komende maanden de West-Vlaamse gastronomie in de kijker zetten. Ze doen dat in het kader van de vijfde editie van ‘Het Lekkere Westen’, een toeristische campagne van het provinciebedrijf Westtoer.

In het najaar pakt Westtoer graag uit met gastronomische troeven van de provincie waarmee die toeristen probeert te lokken voor een korte vakantie in de Kustprovincie. Vijf jaar geleden werd daarvoor Het Lekkere Westen gelanceerd dat sindsdien ieder jaar groeide.

Dit jaar doen al 132 chefs mee vanuit vier regio’s, het Brugse Ommeland, de Kust, de Leiestreek en de Westhoek. De selectie was het werk van Westtoer en Horeca Vlaanderen. De campagne is woensdag voorgesteld in Brugge.

‘De vijfde editie van het Lekkere Westen telt ruim dertig procent meer geselecteerden. Dit bewijst het sterk culinair imago van onze provincie. Er zijn de tientallen authentieke adressen. Voor de eerste keer nemen alle tweesterrenrestaurants en ook het enige driesterrenrestaurant deel aan de actie van Westtoer’, aldus voorzitter Franky De Block.

De chefs zijn ook ambassadeurs in dit verhaal.